بی اختیاری ادراری زنان

بنا داریم این topic را صرفا به گزارش اخبار بی اختیاری ادراری زنان اختصاص دهیم.ازعلاقه مندان این بحث در خواست میشود چنانچه قصد دارند در این باره اظهار نظر کنند مطالبشان را در این تاپیک درج نکنند.

هشدار رییس هشتمین کنگره انجمن اورولوژی:
بیش از 85 درصد زنان میانسال دچار بی اختیاری، تکرر و سوزش ادرار هستند

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: بهداشت و درمان - خانواده


به دلیل شرایط عصبی و اوضاع نامناسب روحی، بر اثر وسواس، استرس امتحان، ترس و مشکلات خانوادگی، بی اختیاری ادراری در دختران جوان شایع شده است. به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، رییس هشتمین کنگره انجمن اورولوژی ایران گفت: حدود 86 درصد زنان میانسال دچار مشکلات بی‌اختیاری، تکرر و سوزش ادرار هستند که این بیماری در برخی دختران جوان شایع شده است. دکتر محمدعلی زرگر جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری، که در آستانه برپایی «هشتمین کنگره انجمن اورولوژی ایران» سخن می‌گفت، با اعلام این خبر افزود: برخی از زنان مایل به طرح چنین مشکلاتی نزد پزشکان مرد نیستند و از طرف دیگر از وجود متخصصان اورولوژی زنان آگاهی نداشته و برای درمان مشکلات فوق نزد متخصصان زنان و زایمان می‌روند. وی با اشاره به اینکه بی اختیاری، تکرر و سوزش ادرار حتی در سنین پایین در دختران جوان هم مشاهده می‌شود، تصریح کرد: شرایط عصبی و اوضاع نامناسب روحی بر اثر وسواس، استرس امتحان، مشکلات خانوادگی، ترس و ... بروز می‌کند که این بیماریها در سنین پایین به راحتی قابل درمان است. وی گفت:‌ مشورت با یک اورولوژیست در مراحل ابتدایی درمان، در بسیاری موارد می‌تواند، از جراحی‌های نا بجا و غیر ضروری جلوگیری می‌کند. دکتر زرگر اضافه کرد: در حال حاضر حدود 600 اورولوژیست در سطح کشور مشغول فعالیت هستند که 40 نفر از آنان متخصص زن هستند. وی با ابراز تاسف از اینکه با گذشت بیش از یک دهه از فارغ التحصیلی زنان اورولوژیست در کشور، هنوز شناسایی درستی از این رشته در جامعه صورت نگرفته است، تصریح کرد: پزشکان متخصص زنان نیز رغبتی برای ارجاع بیماران خود به متخصصان اورولوژی زنان مگر در مواقع حاد ندارند. رئیس هشتمین کنگره انجمن اورولوژی ایران یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع «اورولوژی زنان» این موضوع به عنوان محور «هشتمین کنگره انجمن اورولوژی ایران» انتخاب شده است. قابل ذکر است «هشتمین کنگره انجمن اورولوژی ایران» توسط انجمن اورولوژی ایران و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور 24 تا 27 خرداد 84 در تالار دکتر غرضی بیمارستان میلاد برپا می‌شود. علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی این انجمن به نشانی www.iuanet.org مراجعه نمایند
یک متخصص کلیه و مجرای ادراری - اورولوژی زنان؛
بی‌اختیاری‌های ادراری در صورت پیشگیری به موقع به سادگی درمان می‌شوند

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: بهداشت و درمان - خانواده



یک متخصص کلیه و مجرای ادراری، اورولوژی زنان گفت: با مراجعه به موقع بیمار به پزشک، انجام دستورات پزشک و مصرف به موقع داروها، بی‌اختیاری ادراری به سادگی درمان می‌شود.

دکتر آتوسا شاداب در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، با اشاره به این که بی‌اختیاری ادراری در زنان به سه شکل عمده وجود دارد، گفت: یک نوع از بی‌اختیاری ادراری بی اختیاری «فوریتی» است. در این نوع بی اختیاری بیمار به محض این که نیاز به رفتن دستشویی پیدا می‌کند قادر به کنترل ادرار خود نیست و ادرار را دفع می‌کند.

وی ادامه داد: نوع دیگر از بی اختیاری ادراری، بی‌اختیاری «استرس» است که در این نوع بی‌اختیاری بیمار بر اثر افزایش فشار بر شکم مثل خنده، سرفه، بلند کردن اجسام سنگین ادرار خود را بی‌اختیار دفع می‌کند.

این متخصص کلیه و مجاری ادراری بی اختیاری «دائمی» را یکی دیگر از انواع بی‌اختیاری ادراری دانست و گفت: در این نوع بی‌اختیاری بیمار دائما در حال دفع ادرار است و علت اصلی آن از دست رفتن عضلاتی که در کنترل ادرار موثر هستند. به عنوان مثال برداشتن رحم باعث ایجاد سوراخی بین حالب و واژن شده و این می‌تواند منجر به بی اختیاری ادراری شود.

وی بی اختیاری‌های استرسی را از شایعترین نوع بی‌اختیاری اداری عنوان کرد و افزود: زایمان متعدد و سخت، جراحی‌های لگنی، فقدان کولاژن‌ها و فاکتورها در بافت همبند را از عوامل موثر در این نوع بی اختیاری دانست.

وی انسداد مجرای خروجی ادرار را از عوامل مؤثر در بی‌اختیاری‌های ادراری دانست و افزود: این انسدادها به تدریج با افزایش فشار داخل مثانه باعث ضخیم شدن جدار مثانه شده و انقباض مثانه از حالت کنترل خارج شده به حالت کنترل نشده در می‌آید و بیمار دچار این اختلال می‌شود.

دکتر شاداب به ایسنا گفت: در برخی از موارد آزاد شدن محرک در سطح سلول سبب تحریک گیرنده‌های عضلانی مثانه می‌شود و سبب بیش فعالی مثانه شده و همچنین در برخی اوقات ضایعات نخاعی و سیستم اعصاب مرکزی در سطح بالا اثر مهاری که از قسمت‌های فوقانی مغز بر روی مثانه وجود دارد و انقباض مثانه را کنترل می‌کند از بین رفته و باعث بیش فعال شدن مثانه شود و به اختلال بی اختیاری ادراری منجر

می‌شود.

دکتر شاداب اشکال در بسته شدن مجاری ادراری را یکی از عوامل بی‌اختیاری عنوان و تصریح کرد: در این نوع اختلال بعد از دفع ادرار مجاری ادرار و گردن مثانه به صورت دایم باز می‌ماند که معمولا افزایش سن،اعمال جراحی سبب این اختلال می‌شود.

وی با تاکید بر مراجعه زود هنگام به پزشک برای درمان به موقع اختلال ادراری گفت: گاهی اوقات التهابات که در داخل مخاط وجود دارد می‌تواند به صورت مقطعی باعث بی اختیاریهای ادراری برای بیمار شود.

به عنوان مثال عفونت‌های ساده مثانه و بیماریهای التهابی که در داخل مثانه وجود دارد در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند سبب ایجاد اختلال ادراری فوریتی شود.

شاداب در پایان با بیان این که بی اختیاری استرسی ادراری در مراحل اول با ورزش قابل درمان است،

خاطرنشان کرد: بی اختیاری ادراری بسته به شکل، شدت و منطقه آناتومی درگیر درمان خاص دارد که گاهی اوقات این بی اختیاریها نیاز به اعمال جراحی پیدا می کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد